Iedere leek die een website in zijn bezit heeft, zal vast denken dat hij/zij een website heeft en het vast en zeker werkt op alle apparaten en in alle browsers. Maar is dat gecontroleerd?

Grote 5?

Een kundig webbouwer zal proberen sites te maken die cross platform zijn. Met andere woorden: zichtbaar en functioneel in de meeste browsers. En meeste, omdat realistisch gezien niet elke browser getest kan worden die er bestaat. Tegenwoordig heb je de grote 5: Chrome, Safari, FireFox, Edge en Internet Explorer. Wij houden rekening met deze grote 5 voor u. Alle browsers zijn gemaakt door verschillende bedrijven en verschillende mensen. Juist daarom interpreteren deze de code, gemaakt om een webpagina te tonen, allemaal op hun eigen manier. Des te meer poespas een site heeft, des te meer werk er verricht zal moeten worden de site cross platform te maken. Een webbouwer met voldoende kennis, zal zijn uiterste best doen de code zo te maken dat een site zo goed als mogelijk zal functioneren en er zo goed mogelijk uit zal zijn, voor alle aanwezige browsers. Wij zullen de technologie in de gaten houden, verder dan je standaard computer, zoals mobiele telefoons en iPads.

Browser versies

Maar niet alleen browsers maken een verschil, ook browser versies onderling kunnen een website anders interpreteren. Om een voorbeeld te geven, er is een verschil in hoe we sites maken voor Internet Explorer 12 en Edge (diens opvolger). Dit maakt het verschil tussen een site te hebben die gemaakt is door een professional of door een vriend of een hobbyist. In het algemeen heeft de "amateur" het niet geleerd dat hun code niet op dezelfde manier werkt in alle browsers. Dat is niet heel ernstig voor iedere website, maar als de website commercieel bedoeld is voor uw bedrijf en er inkomsten gegenereerd moeten worden, kan het desastreus zijn. Hoeveel mensen zou u mislopen als een groot percentage van uw publiek een browser gebruikt waarin de site niet goed te bekijken is?

Controles

Dat is de reden waarom we voor u op voorhand al testen in de 5 verschillende desktop browsers en op Android en/of iPhone, voordat we iets afleveren. Constant worden er controle checks gedaan om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan u te kunnen leveren wat betreft browser compatibiliteit. Het kan natuurlijk altijd zijn dat u nog iets vindt, dus wijs ons er gerust op met bijhorende browser en browser versie.