Hallo, ik ben Ramon

Freelance front-end developer

met een passie voor TypeScript

Laptop met scherm
Over mijn werk

10+ jaar ervaring

Ik ben een front-end developer met een achtergrond in backend development. Mijn ervaring in beide vakgebieden leiden tot een goede samenwerking en samensmelting op front-end en backend gebied om zo tot een mooi eindproduct te komen.

Front-end development

Vergaande kennis van HTML, CSS & JavaScript (ES6), TypeScript en ervaring met de populaire frameworks Angular & React in combinatie met RxJS. Voeg daar nog een vleugje niewsgierigheid en ambitie voor nieuwe frameworks en technieken aan toe en dan schetst dit een goed beeld. Daarnaast test ik alles graag af, zowel component testen (Cypress), end-to-end alsook visueel met Microsoft Playwright.

Backend development

Ik ken de beperkingen en standaarden van het onwikkelen van API's en kan daarmee goed inhaken op te maken (of reeds bestaande) koppelingen. Dat scheelt kostbare ontwikkeltijd en eindeloos ping‑pongen. Ook draai ik m'n hand er niet voor om zelf API's te ontwikkelen middels PHP en diens frameworks of content management systemen, waaronder Laravel en CraftCMS.

Iets meer over...

Wat ik doe

Al mijn diensten zijn maatwerk en daarom precies gemaakt zoals ú dit vraagt!

Ook gebruik maken van een van mijn specialisaties? Schroom niet om een email achter te laten! Over het algemeen zit ik doordeweeks op locatie bij een klant, waardoor het kan zijn dat ik niet mijn telefoon op kan pakken.

Website & App ontwikkeling

Van een simpele website met tekst en beeld tot een volledige webshop met ERP integratie of API koppingen. Niets is te gek en alles kan.

Ook deze site is een applicatie gemaakt in Angular (18.0.3). Vraag gerust naar andere projecten die ik reeds gerealiseerd heb - daar vertel ik maar al te graag over!

E2E/Visual testing

Automatische testen zorgen ervoor dat er niets over het hoofd gezien wordt en visuele testen dat er aan de grafische kant van de site ook nog alles uit ziet zoals het hoort wanneer er door een ontwikkelaar aanpassingen gemaakt worden. Zo is er dus vaak een extra, geheel automatische, check of de belangrijke pagina's nog zijn zoals ze horen te zijn.

Tools

Als developer gebruik ik onder andere Angular, RxJS en TypeScript dagelijks. Dit is de basis van de meeste van mijn projecten. Daarnaast gebruik ik Playwright voor end-to-end (e2e) testen en visuele testen. Als CMS van keuze, mede door de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid, wordt meestal CraftCMS ingezet.

Enkele tech berichten

Laatste nieuws

Bootstrap (Grid)

Development

Grid Bootstrap

Lees meer
Cross platform

Development

Crossplatform

Lees meer

Enkele feiten op een rij

10

Jaar ervaring met het programmeren en realiseren van apps en websites, frontend en backend

150

Websites of applicaties waar ik aan gewerkt heb, van de bakker op de hoek tot aan grote bedrijven in Amerika

25

Plugins die ik reeds op de markt gebracht heb voor Opensource CMS systemen